Beter vindbaar door zoekmachine (en klánt) vriendelijke webteksten.

Teksten vertalen vanuit het Nederlands of Engels

Vertalingen

Ben je op zoek naar een ervaren vertaler? Hier ben ik. Teksten vertalen of schrijven is mijn passie, hobby en beroep in één. Met meerdere jaren ervaring bij een vertaalbureau en later voor mezelf, heb ik gewerkt aan diverse uiteenlopende projecten. Deze variëren van technische en commerciële teksten tot romans en vele andere teksten. Ik ben gespecialiseerd in Engelse en Nederlandse vertalingen.

Tirza Schrijft niet alleen, maar vertaalt ook.

Grote of kleine projecten, alles is welkom

Schakel mij in voor technische vertalingen of voor de vertaling van handleidingen of software. Laat je liever commerciële of andere teksten vertalen? Ook dat is mogelijk. Dit kunnen omvangrijke projecten zijn, maar natuurlijk ook kleinere opdrachten. Zo kan ik een heel boek vertalen of juist kortere teksten.

Met kennis, inzicht en gevoel zal ik:

  • Engelse teksten vertalen naar het Nederlands
  • Nederlandse teksten vertalen naar het Engels

Naast vertalen ook lokaliseren

Alleen vertalen is niet altijd genoeg. Afhankelijk van het soort tekst en de omgeving waar de tekst gebruikt zal worden, moet een tekst ook gelokaliseerd worden. Dat betekent dat niet alles één op één kan worden vertaald. Soms moet er een creatieve oplossing worden bedacht om de tekst in een andere taal begrijpbaar te kunnen maken. In mijn vertalingen houd ik daar rekening mee.

Met één op één vertalen ben je er niet. Het gaat om het totaalbeeld.
Lokaliseren, gevoel, kennis. 
Alles speelt mee.

De mogelijkheden op een rij

In mijn jaren als (technisch) vertaler ben ik veel soorten teksten tegengekomen. Zo heb ik dikwijls (medische) handleidingen en software vertaald. Daarnaast heb ik ervaring met het vertalen van romans en commerciële teksten. Ook technische teksten en tal van andere teksten zijn de revue gepasseerd.
Dat maakt mij een ervaren vertaler.

Deze en andere teksten vertaalt Tirza Schrijft:

  • Commerciële teksten
  • Technische teksten
  • Software of handleidingen
  • Romans of andere boeken
  • Website teksten

 

Interesse? Neem meteen contact op!

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Wil je meer weten over de mogelijkheden of tarieven?
Neem direct contact met mij op.

 

Zoek je juist iemand om originele teksten te schrijven?
Ook dat kan!

Teksten vertalen is mijn achtergrond

Mijn roots liggen in het vertalen. Je zou kunnen zeggen dat ik binnen een vertaalbureau ben opgegroeid. Van daaruit heb ik mijn vleugels gespreid om nieuwe gebieden te verkennen en veroveren. Daarom kun je voor zowel vertalingen bij mij terecht, alsook voor SEO-teksten, productbeschrijvingen en website teksten. De focus ligt daarbij op Nederlands of Engels, net als bij het vertalen van teksten.

Het complete plaatje

Op zoek naar het complete plaatje? Naast teksten vertalen werk ik nauw samen met Digital QualityAls je naast een vertaling of een origineel geschreven tekst op zoek bent naar een totaalplaatje, heb ik een suggestie voor je.

Ik werk veel samen met DigitalQuality, een webdesigner in hart en nieren. Hij bouwt en onderhoudt websites en webapplicaties. Voor meer informatie over de No-nonsense websites en webapplicaties van DigitalQuality verwijs ik je graag door.